Kies voor uw vakantie in de Auvergne een camping Valence. Dit gebied is een hoge plaats van toerisme. Er zijn verschillende natuurgebieden en historische monumenten, elk met zijn eigen geschiedenis en kenmerken.

Zoom in op de Drome

De Drôme strekt zich uit over een groot deel van het Rhônedal tot aan de Prealpen van de Baronnies. Het gebied bestaat uit een niet-homogene entiteit vanuit een klimatologisch en geologisch oogpunt en heeft een breed scala aan reliëfs (kleine massieven: Bluye, Saint Maurice, Lance, Baronnies en Peitieux bergen), valleien (Jabron , Méouge, Ouvèze, Lez, Roubion, Eygues) en vlakte (Tricastin) Het heeft ook een zeer gevarieerde flora en fauna.

Deze plaats heeft aantrekkelijke sites en verschillende uitgaansgelegenheden die de bezoekers elk jaar interesseren. Een van de meest bezochte is de krokodillenboerderij in Pierrelatte, het kasteel van Grignan in Grignan, het paleis van snoep en noga in Montélimar, de grotcoöperatie du Nyonsais in Nyonn, de abdij Notre Dame d'Aiguebelle in Montiover . Toeristen en vakantiegangers die in dit gebied verblijven, zijn ook dol op het aquatisch centrum Soleïado, de thermale baden van Montbrun-les-Bains en het watersport- en recreatiecentrum in Montélimar.

Daarnaast zijn er verschillende monumenten op deze locatie, waaronder kastelen (Château de Rochefort en Valdaine, Tour d'Alancon, Château des Adhémar, Château d'Aulan, Tour de Chamaret, en nog veel meer) en religieuze gebouwen (Collegiale kerk Saint-Sauveur in Grignan, Kathedraal Notre-Dame in Saint-Paul-Trois-Châteaux, Kerk Saint-Félix de Marsanne, Graf van Saint-Restitut, enz.). Deze constructies dateren van honderden jaren. Ze getuigen dan van de verhalen en het verleden van de Drome Provençale.

Vakantie-accommodaties in Drôme

Als een van de meest toeristische gebieden van Frankrijk, is de Drome goed uitgerust in termen van schuilplaatsen voor toeristen. Er zijn verschillende soorten accommodatie-oplossingen: hotels, huisjes, herbergen, maar ook camping Valence zoals camping Le Soleil Fruité Sunelia. Deze openluchthotels behoren tot de populairste onder vakantiegangers. Ze bieden niet alleen slaapplaatsen, maar hebben ook speel- en recreatiefaciliteiten. Deze plaatsen bieden ook diensten en voordelen die gericht zijn op het vergemakkelijken van het dagelijkse leven van huurders (wasserette, verhuur van alle soorten, schoonmaak, kinderclub, etc.).
Als u op een camping Valence verblijft, kunt u van de vakantie genieten in een uitzonderlijke, uitgestrekte omgeving die is uitgerust met sportterreinen, speeltuinen, zwembaden en vele andere elementen.
Als u met een kleine groep mensen reist: familie, vrienden, enz., Is het beter om een ​​camping te kiezen. U kunt niet alleen schuilplaatsen vinden op basis van gemak en behoeften, maar u kunt ook gezellige momenten doorbrengen in de juiste sfeer.